balk250

_BSC9627k

aantal02

balk475

EERSTE GECONTROLEERDE PARTICULIERE NACHTVEILIGHEIDSDIENST

Rotterdam

1918-1929

>> 1929 NAAMLOZE VENNOOTSCHAP NACHTVEILIGHEIDSDIENST

 

lijn730 

1918

Opgericht door voormalig confectiehandelaar L. van Jeveren. Na faillissement in 1916/17 heeft hij de ROTTERDAMSCHE PARTICULIERE DAG- EN NACHTVEILIGHEIDSDIENST opgericht. De zaak was gevestigd aan de Zwaanshals 377. Rond 1922 heeft hij, om mee te liften op het succes van de als zeer betrouwbaar bekend staande GECONTROLEERDE PARTICULIERE NACHTVEILIGHEIDSDIENST van de heer Israëls, de naam gewijzigd in EERSTE GECONTROLEERDE PARTICULIERE NACHTVEILIGHEIDSDIENST.

1923 Om de verwarring met de GECONTROLEERDE PARTICULIERE NACHTVEILIGHEIDSDIENST van de heer Israëls te vergroten, heeft Van Jeveren een bijkantoor (zonder activiteiten maar met groot koperen naambord) gesticht in een souterrain aan de Diergaardelaan. De GECONTROLEERDE PARTICULIERE NACHTVEILIGHEIDSDIENST was in deze straat gevestigd en vermelde bij de bedrijfsnaam tevens de staatnaam. De GECONTROLEERDE PARTICULIERE NACHTVEILIGHEIDSDIENST van de heer Israëls stond daardoor in de volksmond bekend als de nachtveiligheidsdienst van de Diergaardelaan.
1929 De naam EERSTE GECONTROLEERDE PARTICULIERE NACHTVEILIGHEIDSDIENST op last van de rechter gewijzigd in NAAMLOZE VENNOOTSCHAP NACHTVEILIGHEIDSDIENST. Zie toelichting onder NAAMLOZE VENNOOTSCHAP NACHTVEILIGHEIDSDIENST.

lijn730

Overige bordjes:

Mogelijk zijn het bovenstaande bordje en het onderstaande bordje van een andere bedrijven. In Den Haag bestond ook een EERSTE GECONTROLEERDE PARTICULIERE NACHTVEILIGHEIDSDIENST (van dhr. Th. Ketjen).

_BSC9615k  

lijn730

env This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.